Licht verstandelijk beperkt (LVB)

JJI Lelystad is als enige justitiële jeugdinrichting in Nederland gespecialiseerd in de opname van licht verstandelijk beperkte (LVB-) jongeren met complexe psychische en psychiatrische stoornissen.

Jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben vaak problemen met hun emoties, gewetensontwikkeling en zelfbeheersing. Soms functioneren ze op het niveau van een klein kind en zijn ze extra vatbaar voor invloeden van buitenaf. Hierdoor raken ze op het verkeerde pad en verliezen ze soms volledig het contact met de werkelijkheid.

JJI Lelystad heeft 78 plaatsen beschikbaar. Deze zijn verdeeld over een aantal specifieke groepen.

  • Kort verblijf: twee groepen van 10 jongens per groep met een verblijf van maximaal drie maanden. Hierna plaatsen we jongeren in beginsel door naar een groep ‘lang verblijf’, afhankelijk van het oordeel van de rechter.
  • Lang verblijf: twee groepen van 8 lichtelijk verstandelijk beperkte jongens per groep. Zij hebben een IQ lager dan 70 en zijn niet of nauwelijks zelfredzaam.
  • Lang verblijf normaal begaafd en bijzondere zorg: drie groepen van 8 normaal begaafde jongens en een IQ vanaf 70.
  • Lang verblijf Very Intensive Care Licht Verstandelijk Beperkt (VIC-LVB): drie groepen van 6 lichtelijk verstandelijk beperkte jongens met een intensieve zorgvraag.

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg