Dagprogramma

JJILelystad-Behandeling-Verblijf-Dagprogramma

Jongeren volgen in de JJI een dagprogramma. Hiermee leren ze hun eigen mogelijkheden beter kennen en bereiden zich voor op een terugkeer in de samenleving. In het programma is veel ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten en noodzakelijke rustmomenten.

Jongeren doen verplicht mee aan het dagprogramma, behalve als deelname op vrijwillige basis gebeurt. Dagelijks is zo’n 8,5 uur gereserveerd voor gemeenschappelijke activiteiten. Jongeren op intensieve zorgafdelingen participeren doordeweeks ten minste zes uur per dag, in het weekend vier uur. Dagelijks mogen jongeren ten minste twee uur besteden aan recreatie. In het dagprogramma staan ook de tijden dat jongeren op hun kamer moeten blijven.

Onderwijs

Tijdens hun verblijf krijgen jongeren onderwijs. De JJI heeft met VSO De Stedenschool een eigen school waar jongeren een algemene opleiding volgen of een vak leren. Zij die willen en kunnen, volgen extern onderwijs, bijvoorbeeld op het vmbo of aan een ROC.

Beweging en sport

In het dagprogramma is veel ruimte voor beweging. Jongeren zijn dagelijks minimaal één uur buiten. Ook als ze in afzondering zitten. Verder mogen jongeren minimaal twee keer per week drie kwartier sporten. Op de JJI zijn verschillende clubs actief. Ook organiseren we losse activiteiten waar jongeren aan mee kunnen doen.
 

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg