Reclassering

JJILelystad_behandeling_reclassering

Ongeveer een half jaar voordat een jongere JJI Lelystad verlaat, starten we samen met Reclassering Nederland met het maken van een plan voor een Scholings- en trainingsprogramma (STP).

Tijdens het programma hebben de ITB'er en reclasseringsmedewerker veel onderling contact over allerlei praktische regelzaken. Dit omdat de jongere na afronding van zijn PIJ-maatregel in het kader van verplichte nazorg officieel onder bewind van de reclassering komt. De reclasseringsmedewerker komt op huisbezoek, onderhoudt contact met opleiding, werkgever en justitie. Dit om te zien of de jongere zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Nazorg

Na afloop van de PIJ-maatregel hebben veel jongeren hun leven nog niet helemaal op orde. In dit soort gevallen biedt Reclassering Nederland vrijwillige nazorg, soms samen met de ITB'er.
Hebben jongeren na 1 juli 2011 een delict hebt gepleegd waarvoor de PIJ-maatregel is opgelegd, dan moeten ze verplicht meewerken aan nazorg. Tijdens deze periode zijn ze gebonden aan de afspraken die Reclassering Nederland en de officier van justitie hebben opgesteld.

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg