Out of The Circle

JJILELYSTAD_Behandeling_Out-of-the-circle

In JJI Lelystad verblijft een aantal jongeren met een licht verstandelijke beperking die veroordeeld zijn wegens grensoverschrijdend seksueel gedrag. De groepstherapie Out of the Circle helpt bij het doorbreken van misbruikpatronen.

Jongens die grensoverschrijdend seksueel gedrag vertonen, zijn over het algemeen minder sociaal vaardig. Ze lopen achter in hun ontwikkeling en vertonen neurotisch gedrag. Vaak zijn ze gepest, functioneren ze slecht in een groep en voelen ze onvrede met de thuissituatie. Al die opgekropte frustraties moeten eruit en leiden soms tot grensoverschrijdend seksueel gedrag.

Signalen herkennen

Tijdens de groepsgerichte zedentherapie Out of the Circle kijken jongeren naar de achtergrond en aanleiding van, hun gedrag tijdens en de gevolgen van hun zedendelict(en). Hierdoor krijgen ze binnen de keten van gebeurtenissen zicht op wat er waarom is misgegaan. Ze kunnen letterlijk de cirkel van hun grensoverschrijdend seksueel gedrag doorbreken, omdat ze in een eerder stadium bij zichzelf ‘verkeerde‘ signalen herkennen als ze weer in een vergelijkbare situatie terechtkomen.
 

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg