YOUTURN

JJILelystad-Behandeling-Interventies-Youturn

In JJI Lelystad werken jongeren stapsgewijs aan hun terugkeer naar de maatschappij. YOUTURN speelt hierin een belangrijke rol. De basismethodiek zorgt voor duidelijkheid en continuïteit, precies wat jongeren nodig hebben om zich verantwoordelijk te gedragen.

YOUTURN bestaat uit vijf fases. De eerste drie fases spelen zich binnen de JJI af, de andere twee ‘buiten’.

  • Tijdens fase 1 - de intakefase - verzamelen we informatie over jongeren op basis waarvan we een eerste perspectiefplan opstellen.
  • Tijdens fase 2 volgen jongeren een dagprogramma. Ze gaan naar school op het JJI-terrein en leren taken en vaardigheden, zoals hun  bed opmaken en luisteren naar anderen. Jongeren steken tijdens groepsbijeenkomsten ook veel van elkaar op. Bijvoorbeeld hoe ze zich sociaal vaardig gedragen of hoe ze moeilijke situaties oplossen.
  • In fase 3 staat de persoonlijke ontwikkeling van jongeren centraal. Ze krijgen gerichte gedragsinterventies aangeboden die aansluiten op hun problematiek.
  • Fase 4 is de fase van resocialisatie. Jongeren volgen een scholings- en trainingsprogramma, deels buiten de inrichting.
  • Gaat dit goed? Dan komt fase 5 in zicht: nazorg. Jongeren zetten tijdens deze fase hun resocialisatie definitief buiten de JJI voort. Daarbij krijgen ze hulp bij het (blijven) volgen van een opleiding, het vinden en behouden van werk en als ze dat willen, bij het zoeken naar woonruimte.

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.


Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg