Geschiedenis

JJI Lelystad is een particuliere justitiële jeugdinrichting in Lelystad. De inrichting bestaat sinds 2004 en begon met een capaciteit van 140 plaatsen. Momenteel biedt de inrichting plaats aan 78 jongens. De afname van het aantal plaatsen is een rechtstreeks gevolg van het bewust terugbrengen van de groepsgrootte en de teruggelopen algemene capaciteit van alle JJI’s in Nederland.

Tot 2014 maakte JJI Lelystad deel uit van LSG-Rentray, een ortho-psychiatrische inrichting voor jongeren met ernstige gedragsproblemen. Sinds 1 januari 2014 is JJI Lelystad onderdeel van Intermetzo, een fusieverband tussen de stichtingen LSG, Rentray en Zonnehuizen. Intermetzo is op 1 september 2016 bestuurlijk gefuseerd met Pluryn.

In JJI Lelystad verblijven jongeren die in voorlopige hechtenis zijn genomen, jeugddetentie of een PIJ-maatregel (plaatsing in een inrichting voor jeugdigen) opgelegd gekregen hebben. De rechter bepaalt de verblijfsduur die kan variëren van enkele dagen tot enkele jaren. Tot 2010 verbleven er jongens en meisjes op straf- en civielrechtelijke titel in JJI Lelystad. Vanaf 2010 verblijven er uitsluitend jongens op strafrechtelijke titel.

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg