VSO De Stedenschool

JJILELYSTAD_Behandeling_De-Stedenschool

VSO De Stedenschool verzorgt het onderwijs in de JJI. Jongeren krijgen er onderwijs op maat en kunnen kiezen uit drie verschillende richtingen: Techniek, Consumptief en Sport.

Nieuwe leerlingen op De Stedenschool gaan in eerste instantie naar een instroomklas. Hier leren ze wennen aan hun nieuwe omgeving en kijken ze wat ze kunnen en graag willen. Vervolgens kiezen ze de vakgroep die het beste aansluit op hun talenten en interesses; Techniek, Consumptief of Sport.

Techniek

De vakgroep Techniek is de grootste afdeling binnen de Stedenschool. Jongeren kunnen er kiezen voor hout- of metaalbewerking, algemene techniek of een van de gespecialiseerde opleidingen heftruckchauffeur, fietstechniek of montagewerkzaamheden. De nadruk ligt op het ‘doen’, al is er ook ruimte voor een stukje theorie en algemeen vormend onderwijs.

Consumptief

Binnen de vakgroep Consumptief werken jongeren aan hun keukenvaardigheden. Sommigen doen dit om hun zelfredzaamheid te vergroten, anderen in het kader van de opleiding tot keukenassistent. Jongeren in de tweede groep volgen onder meer het programma ‘Werken in de keuken’ en de vmbo-leergang Keukenassistent om hun werkgeschiktheid in algemene zin te vergroten.
 

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg