Brains4Use

JJILelystad-Behandeling-Interventies-Brains4Use

Jongeren vervallen tijdens hun verblijf in een JJI soms in oude fouten door hun drugs- en alcoholgebruik. Behandeling is belangrijk om risico’s op terugval te voorkomen. Brains4Use biedt jongeren inzicht in hun gedrag en leert middelengebruik te controleren.

Brains4Use is bedoeld voor jongeren met ernstige gebruiksproblemen en een matig tot hoog risico op recidive. Daarbij baseren we onze inschatting op de SAVRY, een risicotaxatie-instrument voor geweldsrisico’s bij adolescenten.

Voor wie?

Brains4Use is niet voor alle jongeren weggelegd. Als ze een IQ lager dan 50 hebben bijvoorbeeld. Ook blijvende weerstand, motivatiegebrek, psychiatrische problemen of een beperkte beheersing van het Nederlands zijn redenen om de behandeling niet aan te bieden.

8 stappen

Het Brains4Use-programma bestaat uit acht stappen en duurt gemiddeld drie maanden. Tijdens 12 individuele gesprekken met een Brains4Use-consulent leren jongeren via de ‘Weet Wat Je Doet Methode’ actief en bewust om te gaan met hun middelengebruik.

Verlof

Jongeren brengen aangeleerde vaardigheden het beste in de praktijk buiten de inrichting. Daarom gaan ze tijdens het laatste deel van de interventie op onbegeleid verlof. Soms splitsen we Brains4Use op. Het ene deel voeren jongeren uit in de inrichting. Het andere deel tijdens hun onbegeleid verlof.

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg