Onze filosofie

JJI_LELYSTAD_filosofie

Jongeren in JJI Lelystad zitten vaak voor langere tijd ‘binnen’ om te werken aan hun terugkeer naar de samenleving. Die focus op ‘buiten’ is belangrijk en komt op verschillende manieren terug in de beleving en opzet van ons gebouw.

JJI Lelystad hanteert de filosofie dat als jongeren zich positief ontwikkelen, de wereld aan hun voeten ligt. Belangrijk in die ontwikkeling is de ‘blik naar buiten’ en daar hebben we bij de inrichting van ons gebouw bewust rekening mee gehouden. Blikvanger in de centrale ruimte is een schommelend meisje dat bellen blaast. Het meisje refereert aan dromen van vroeger, aan de tijd van onschuld. De bellen hangen verspreid door de ruimte aan de muur én aan de buitengevel. Ze stralen vrijheid uit, roepen een gevoel van buiten op.

Alle groepen in JJI Lelystad dragen de naam van een wereldstad. Hiermee maken we jongeren op een speelse manier duidelijk dat ze deel uitmaken van een groter geheel dat zich uitstrekt tot ver buiten de deuren van het complex. Slaapvertrekken van de jongeren bevinden zich op de eerste verdieping. Ze kunnen zo over de muren van de inrichting heen kijken, wat ze sterkt in de gedachte dat er een wereld ‘buiten’ is waarnaar ze uiteindelijk terug zullen keren.

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg