Intensieve residentiële behandeling

Jongeren in JJI Lelystad hebben al heel veel meegemaakt, voordat ze naar ons toe komen. Vaak zijn ze meerdere keren opgepakt en mede daarom residentieel behandeld. Wij gaan een stap verder en bieden een langdurige intensieve, forensische en klinische residentiële behandeling met focus op resocialisatie.

Veel jongeren verkeren in crisis op het moment van opname. Niet altijd is meteen duidelijk wat de problemen zijn. De eerste fase van het (YOUTURN-)programma staat dan ook in het teken van observatie, risicotaxatie en het opbouwen van een dagelijkse routine. In de volgende fase kijken we welke zorg en begeleiding een jongere nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en om het normale leefpatroon op te pakken. Als het kan, vragen we de ouder(s) om met ons mee te denken.

De begeleiding en behandeling van jongeren is in handen van een multidisciplinair basisteam. Hierin zitten een behandelcoördinator en de pedagogisch medewerker, op casusniveau aangevuld met therapeuten, een arts, psychiater en docent. Basis van de onderlinge samenwerking is het perspectiefplan dat elk kwartaal wordt besproken en bijgesteld, afhankelijk van de ontwikkeling en het niveau van de jongere.

In JJI Lelystad geven onze professionals jongeren de kans om te zijn wie ze willen zijn. In een sfeer van veiligheid en vertrouwen bieden we ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen via verschillende therapievormen, maar ook via een verlofstructuur waarin we jongeren stap voor stap steeds wat verder loslaten.
 

Meer weten?

Bekijk hier onze brochures en folders.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg