Licht verstandelijk beperkt

JJI_LELYSTAD_LVB

JJI Lelystad is gespecialiseerd in de opname en behandeling van licht verstandelijk beperkte (LVB-)jongeren met complexe psychische en psychiatrische stoornissen.

Jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben vaak problemen met hun emoties, gewetensontwikkeling en zelfbeheersing. Soms functioneren ze op het niveau van een klein kind en zijn ze extra vatbaar voor invloeden van buitenaf. Hierdoor raken ze op het verkeerde pad en verliezen ze soms volledig het contact met de werkelijkheid.

JJI Lelystad heeft 96 plaatsen beschikbaar. Deze zijn verdeeld over een aantal specifieke groepen:

  • Kort verblijf: twee groepen voor 10 jongens per groep met een verblijf van maximaal drie maanden. Hierna plaatsen we jongeren in beginsel door naar een groep ‘lang verblijf’, afhankelijk van het oordeel van de rechter.
  • Lang verblijf normaal begaafd: drie groepen voor 8 normaal begaafde jongens per groep.
  • Lang verblijf LVB: twee groepen voor 8 lichtelijk verstandelijk beperkte jongens per groep. 
  • Lang verblijf LVB-VIC: drie groepen voor 6 lichtelijk verstandelijk beperkte jongens per groep met een intensieve zorgbehoefte.
  • Lang verblijf ITA: een groep voor 6 groepsongeschikte jongeren die gebaat zijn bij een individuele aanpak en aangepast dagprogramma.
  • Uitstroomgroep/laag beveiligde unit: een groep voor 10 jongens die worden voorbereid op terugkeer in de maatschappij na detentie.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg